Deschiderea Centrului de consiliere și informare pentru femeile în criză de sarcină „Sfânta Împărăteasa Elena”

Dragi susținători ai vieții,

 

În perioada 8 martie–29 mai, activitatea Centrului de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” s-a desfășurat online, din cauza restricțiilor impuse de noul coronavirus COVID-19.

 

Cum am folosit noi cele 81 de zile de izolare?

 

550 de ore de consiliere gratuită pentru femeile în criză de sarcină și sprijin material în valoare de 23.000 RON a fost o parte din ajutorul oferit în această perioadă;

am inițiat un grup de sprijin online pentru femeile în criză de sarcină;

am organizat un curs online de alăptare;

am organizat 4 webinarii susținute un doctor și un psiholog pentru sprijinul femeilor însărcinate și al familiilor în perioada de izolare.

Ce înseamnă sprijinul pe care îl oferim?

 

95% dintre femeile care primesc sprijin din partea Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa” ALEG VIAȚA pentru copiii lor nenăscuți.

 

Una dintre poveștile adevărate: „Dacă nu ne-ați fi ajutat, aș fi făcut avort, pentru că nu vedeam nici o cale de ieșire”

 

Iată una dintre poveștile de viață din această perioadă, care ne-a umplut sufletele de bucurie.

 

La începutul lunii mai, Ana și Bogdan (numele au fost schimbate pentru anonimizare) au aflat că Ana este însărcinată cu al doilea copil. Vestea acestei sarcini neașteptate a apărut la câteva zile după ce Bogdan a rămas fără serviciu din cauza pandemiei. Puținii bani pe care îi aveau se terminau văzând cu ochii, iar viitorul era foarte incert. Li se părea că singura soluție este avortul. Trecând prin tot felul de stări și frământări, Ana a căutat pe Google informații despre sarcină și a descoperit site-ul centrului nostru.

 

Când părea că totul se prăbușește și că nu au nici o soluție, a fost ca și cum ar fi zărit luminița la capătul tunelului. S-a decis să sune și să ceară ajutor.

 

Un consilier i-a spus ceea ce spunem tuturor celor care ne cer sprijinul: „Ana, nu ești singură. Suntem alături de voi. Vă vom sprijini”.

 

Prima discuție a durat o oră. Ana a simțit că poate să fie mai puternică decât teama care o copleșise și că are putere să lupte pentru viața copilului ei.

 

În scurt timp, Ana și Bogdan au primit din partea Centrului un pachet de alimente de care aveau mare nevoie în acel moment.

 

Imediat după încheierea stării de urgență, Bogdan și-a găsit un serviciu bun și situația familiei a devenit stabilă. M-am întâlnit cu amândoi în urmă cu câteva zile și Ana mi-a zis cu lacrimi în ochi: „Copilul nostru trăiește datorită vouă. Dacă nu ne-ați fi ajutat, aș fi făcut avort, pentru că nu vedeam nici o cale de ieșire. Vă mulțumesc din suflet!”

 

Solicitările au depășit capacitatea Centrului

 

Această poveste adevărată și foarte frumoasă nu a fost singura din această perioadă. De fapt, solicitările venite de la femei în criză de sarcină și părinți aflați în situații dificile au depășit capacitatea centrului nostru de a prelua cazuri noi!

 

Am analizat posibilitățile de rezolvare a numărului tot mai mare de solicitări împreună cu mai mulți specialiști și există o singură soluție: Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei (din care face parte Centrul Sfânta Alexandra) să deschidă un nou centru, cât de repede posibil.

 

Ca urmare, în ultima lună am lucrat intens pentru a pregăti înființarea acestui nou centru:

 

am identificat un spațiu ușor accesibil beneficiarilor și conform cu cerințele legale, format din: sală de așteptare, birou de consiliere, birou de asistență socială, birou de personal, sală de activități, toaletă pentru public, toaletă pentru personal;

am început să lucrăm la procedurile de lucru și am făcut schema de personal;

am obținut primele fonduri necesare organizării;

am pregătit o parte din documentația necesară obținerii aprobărilor, care va fi depusă imediat ce spațiul va fi închiriat (16 iunie);

am ales numele noului centru: Sfânta Împărăteasă Elena;

Pe 1 iunie am lansat campania „Redăm speranța pentru amândoi” pentru finanțarea înființării Centrului Sfânta Elena ce se va desfășura în perioada 1 iunie-1 iulie 2020.

 

Centrul Sfânta Elena va fi complementar Centrului Sfânta Alexandra, în sensul că va oferi servicii mai ales beneficiarilor care au nevoie de sprijin pe termen scurt, nu pe termen lung. În fiecare an 1.500 de femei în criză de sarcină vor putea să se bucure de nașterea copilului lor.

 

De ce fel de sprijin vor putea beneficia femeile aflate în criză de sarcină la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”:

 

o ședință inițială de informare la telefon (30 de minute);

o ședință de consiliere pentru depășirea crizei de sarcină oferită în cadrul Centrului;

o sesiune de informare despre opțiunile de sprijin;

o sesiune de informare despre comportamente de risc și încurajarea unui stil de viață sănătos;

o sesiune de coaching, care să ajute femeia în criză de sarcină să găsească soluții pentru a depăși problemele, pentru a deveni independentă economic etc.;

3 sesiuni de informare despre naștere, alăptare și îngrijirea copilului;

cinci săptămâni în care participă la un grup de sprijin pentru femeile în criză de sarcină;

ședințe de terapie psihologică pentru situații de depresie, abuz, traume;

trusou și produse de îngrijire a copilului pentru primele 3 luni după naștere.

 

Posturile Centrului Sfânta Elena sunt următoarele:

 

a) asistentul social

 

c) psihoterapeutul

 

d) coordonatorul

 

e) recepționerul

 

Cost lunar de funcționare pentru funcționarea Centrului Sfânta Elena astfel încât să ofere sprijin profesionist pentru beneficiari în mod gratuit:

 

Chirie: 5.700/lună, inclusiv plata utilităților

Salariu asitent social: 5.128 lei brut, 3.000 lei, net

Salariu consilier: 4.273 lei brut, 2.500 lei net

Salariu psihoterapeut 2.100 lei brut, 1.275 lei net

Coordonator: va lucra ca parte a programului de dezvoltare a Asociației

Coach profesionist: voluntar

Salariu Recepționeră: 3.409 lei brut, 2.000 lei net

Pază și monitorizare video: 300 lei

Internet: 60 lei

Telefonie: 210 lei

Birotică: 200 lei

 

Total: 21.380 lei pe lună

 

Suma de 100.000 va susține activitatea pâna pe data de 31.octombrie 2020

Mai multe informații le veți găsi aici:

https://centrulalexandra.ro/index.php/2020/06/08/campania-redam-speranta-pentru-amandoi-pentru-noul-centru-de-consiliere-in-criza-de-sarcina-sfanta-elena-din-bucuresti/

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

12

Suma:

905 RON

Evenimente fundraising

31 dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Deschiderea Centrului de consiliere și informare pentru femeile în criză de sarcină „Sfânta Împărăteasa Elena”

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă, în schimb, o donație pentru una dintre cauzele cu care tu simți că rezonezi. 

905 RON

Suma:

5

Galantomi:
12 Donatii

Pagini fundraising

De ziua mea îmi doresc să fiu un grăunte de muștar într-un lan de fapte bune

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,000 RON Target
0 RON Suma
0 Donatii
0% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

500 RON Target
0 RON Suma
0 Donatii
0% Complete

Cadoul meu: Susținerea ta pentru Centrul Sfânta Împărăteasă Elena

O prietenă dragă mi-a spus cândva: „O schimbare cu un grad te va duce pe termen lung în alt port, la altă destinație!” Hai să credem mai mu

500 RON Target
330 RON Suma
3 Donatii
66% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea. Solidaritate pentru viață!

Bună, dragi prieteni! Azi, de ziua mea, vă mulțumesc anticipat pentru gândurile și urările voastre și vă invit să fiți solidari cu femeile

1,500 RON Target
400 RON Suma
4 Donatii
26.666666666667% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

5,000 RON Target
175 RON Suma
5 Donatii
3.5% Complete